Keuken wrappen met folie

Je keuken wrappen met folie

Wanneer de keuken niet meer aan uw wens voldoet zou je deze kunnen wrappen om zo een complete metamorfose te realiseren. Je krijgt dan zonder breekwerk voor een klein budget in vergelijking met een nieuwe een heel andere keuken. De kleuren zijn enorm met houtstructuur, betonlook of andere speciale keuzes die je met keuken laten spuiten niet hebt. Behalve verometal metaal look, dit is absoluut niet te benaderen door keuken wrappen met folie. Wat wel serieus is te overwegen is om uw keuken te laten spuiten, omdat dit een mooiere uitstraling geeft en absoluut niet duurder hoeft te zijn. De kleurkeuze bij keukens spuiten is veel groter, want we kunnen bijna alle kleuren maken die er bestaan. Informeer via een telefoontje naar 0620033876 of via contact per email naar offerte@jarmo.nl.

Waarom je keuken wrappen of juist niet?

De keuken is een plek in huis waar je veel tijd doorbrengt. Hier wil je je thuis voelen. Als de kleur dan tegen gaat vallen en je wil graag iets anders is je keuken laten wrappen een mooie tijdelijke oplossing. Je zou voor een dure nieuwe keuken kunnen gaan, maar door te wrappen met folie heb je een heel andere keuken voor veel minder geld.
Er is geen breekwerk en vaste delen kunnen op locatie gedaan worden. Dit is wel een voordeel t.o.v. uw keuken laten spuiten of schilderen. Met je keuken wrappen kan je ook houtstructuur krijgen in verschillende varianten. Betonlook uitstraling of andere steenachtige uitstralingen. Verschillende metallic kleuren zijn beschikbaar en dit is op de vaste delen welke niet gedemonteerd kunnen worden dan ook mogelijk. Een metallic laten spuiten is ook een optie, maar spuiten binnen in huis is niet echt een pretje. De stof of nevel gaat echt overal tussen zitten. Daar is niet tegen te beschermen. Ook schilderen van een metallic is te zien en niet mooi. Hoeveel schilders we hier al over hebben zien struikelen….

Mogelijkheden die we niet meer aanbieden

Wij hebben nu meerdere gewrapte keukens uiteindelijk toch mogen spuiten, omdat de wrap niet goed bleef zitten. Gelukkig hebben wij nog geen keukens gewrapt die terug zijn gekomen, maar van andere keuken wrap bedrijven hebben we wel al keuken gekregen om te spuiten.

Wij werkten met 3m DI-NOC en Bodaq. Dit is een hoogwaardige kwaliteit interieur folie om mee te wrappen. 3M en Bodaq hebben een enorm uitgebreid kleuren pallet te bieden met vele mooie accenten en structuren, zoals metallics, hout structuur, beton look enz.
Vaste delen, zoals zijkanten kunnen ter plekke gewrapt worden. Eventueel zelfs de hele keuken, mits de ruimte aanwezig is en het haalbaar is binnen een huishouden. Maar zoals gezegd zijn wij geen voorstander op dit moment van keuken laten wrappen.

Nadelen keuken wrappen

Een veel voorkomend probleem bij keukens is dat de plakfolie van keukenkastjes los laat. Uw keuken wrappen is eigenlijk hetzelfde en door spanningsverschillen en werking van het hout kan de plakfolie loskomen van de keukenkastjes. Bij de vaatwasser en oven is vaak hitte bij het openen van het keukenkastje en door deze hitte laat de folie weer los. Vooral in groeven of verdiepingen kan dit gebeuren. Om ronde hoeken mooi te krijgen moet er gesneden worden in de wrap. Dit zorgt voor een kleine overlapping. Vooral bij vochtige plekken en warmte kan dit voor serieuze problemen zorgen. Bij het laten spuiten zijn er geen naden.
Wanneer plakfolie met hitte uitgerekt word om het te laten passen overstrek je dit. Als dan wederom na blootstelling aan hitte de plakfolie warm wordt zal deze naar de oorspronkelijke stand terug willen met als gevolg dat het dus loslaat.
In hoeken zal er gesneden moeten worden om het mooi te krijgen. Dit is dan een randje wat zichtbaar en voelbaar blijft. Als je keukenkastjes een kader rand hebben of ronde hoeken is wrappen al een heel stuk lastiger. Hier staan we niet achter om dit soort frontjes te laten wrappen.

Keuken spuiten

Een serieuze optie is om de frontjes te laten spuiten. Bijna alle kleuren zijn toepasbaar en dit aanbod is veel groter dan wat folie te bieden heeft. Het resultaat is mooier, minder plastic gevoel en heel gemakkelijk schoon te maken. Bij de normale kleuren geeft het naar onze mening een luxere uitstraling. Kijkt u eens op deze pagina over keuken spuiten
Na al jaren de fabrieks folie te hebben verwijderd krijgen we nu ook klanten waarbij de wrap al loslaat van de keuken. De duurzaamheid is maximaal 10 – 12 jaar volgens verschillende fabrikanten, maar we zien toch dat het al eerder voor problemen zorgt. Helaas, want we vinden het wel een mooie oplossing, maar het heeft nog niet de kwaliteit van keuken spuiten. Dus als u een keukenrenovatie overweegt dan is ons advies toch te kiezen voor het laten spuiten.
Een belletje of whatsapp kan ook. Tel 0620033876