Demonteren

Hoe demonteren van deurtjes en lades

Het demonteren van de deurtjes met scharnieren is eenvoudig. Per scharnier de twee schroeven aan de deurkant eruit draaien. Je kunt dan het deurtje loshalen van de scharnieren, bij de lichte fronten kun je dat alleen doen bij de zwaardere raad ik aan het met twee man te doen. De scharnieren blijven op deze manier aan de keuken zelf zitten zodat na terug plaatsen het meestal niet nodig is alles weer opnieuw te moeten afstellen.

Bij de lades zijn er 3 bevestiging methoden

1

Bij de oude manier van bevestigen: lade eruit halen en aan de binnenkant van de lade de schroeven eruit draaien dan zal het frontje ervan af gehaald kunnen worden.

2

Lades waarbij aan de zijkant een plastic afdek plaatje zit: deze weghalen daarna zie je een vrij grote schroef met een + die moet je ongemoeid laten. Vanaf de grote schroef naar de voorkant toe kun je een kleine schroef vinden die gedeeltelijk achter een metalenlipje verscholen lig, deze moet je met een kruiskop schroeven draaier naar links of rechts draaien (het metalen lipje duw je naar boven, dit gaat automatisch met het in de schroef steken van de schroeven draaier) totdat de front vanzelf los springt. Dan de andere kant ook op deze manier loshalen, front wel vast houden zodat die niet op de vloer valt. Aan de lade front blijft dan een plastic of metalen deel zitten deze niet proberen te verwijderen.

3

Er zijn ook lades waarbij er ook een stangetje aan de bovenkant is geplaatst. Bovenstaande is ook hier van toepassing echter je moet dan ook het stangetje losdraaien, eerst een klein stukje dan de schroef draaien zodat de front loskomt dan het stangetje verder losdraaien.

nieuwe folie keukenkastjes

De koelkast deur

Ook hier zijn diverse manieren van bevestigen. Aan de zijkant zitten aan beide kanten één schroef die los gedraaid moet worden. Daarna de front naar boven tillen zodat deze los komt van de eigenlijke koelkast deur. Of de schroeven zijn aan de bovenkant geplaatst ook deze verwijderen en de deur weghalen.

Het verwijderen/demonteren moet altijd gemakkelijk gaan kan dit niet dan kijken of het door om wat voor reden dan ook extra verstevigd gemonteerd is. Vraag als het niet gevonden word. Alles wat niet eenvoudig verwijderd kan worden kun je beter laten zitten, de kans op beschadigen is aanwezig bij het met kracht proberen toch weg te halen. Glas deurtjes: als het glas niet eenvoudig is het eruit te halen dan dit ook laten waar het is, dan word het glas afgeplakt.

Wanneer u het niet ziet zitten om zelf te doen, hebben wij een demontage en montage team klaar staan om dit voor u te doen.

Heeft u vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Contact